Contact Button

עורך דין תאונות דרכים

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים בישראל חוקק בשנת 1975, והפריד את מאפייני הפיצוי להם יהיו זכאים נפגעי תאונות דרכים, לבין המאפיינים והתבחינים הנוגעים לדיני נזיקין רבתי. בשונה מחוקי הנזיקין המתנים במקרים רבים את חובת הפיצוי בהוכחת רשלנות, חוק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים קובע זכות פיצוי בלתי תלויה, כיסוי מלא של הוצאות רפואיות והוצאות שיקום, ופיצוי כספי הנגזר מהיקף הפגיעה והנזק שנגרם לנפגע, וללא צורך בהוכחת אשם.

עורך דין אסף שפרינגר, עורך דין תאונות דרכים מנוסה, מציג את המדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים, לרבות כלים להתנהלות אל מול חברות הביטוח:

עורך דין תאונות דרכים – זכויות נפגעי תאונות דרכים

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מבסס את זכות הנפגעים לפיצוי בגין נזקי גוף באמצעות שלושה עקרונות מנחים:

עיקרון האחריות – האחריות לפיצוי נפגעי תאונות דרכים חלה במלואה על חברות הביטוח, ללא תלות בגורם לתאונה. עיקרון זה קובע למעשה כי כל נפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי, בין אם התאונה נגרמה באשמתו ובין אם לאו.
חריג לעניין זה: פגיעה בתאונת דרכים מכוונת, אשר מעצם הכוונה אינה מוכרת כתאונה.

תביעה כנגד גוף מוסדר – יעד התביעה לפיצוי כספי בגין נזקי גוף עקב תאונת דרכים היא חברת הביטוח המבטחת את הרכב המעורב בתאונה בביטוח חובה, מכורח פקודת ביטוח רכב מנועי.  עיקרון זה בא להבטיח תשלום ופיצוי שאינו תלוי יכולת כלכלית ואינו מוקד לסכסוך בין המעורבים בתאונה.

הגנת פיצוי – הקמת קרן פיצויים בלתי תלויה שתבטיח כיסוי ופיצוי בעבור כל נפגע ונפגעת, לרבות פגיעה על ידי רכב שאינו מבוטח בביטוח חובה (בניגוד לחוק), פגיעת הולכי רגל בתאונת פגע וברח.

מהם הנזקים שניתן לתבוע לאחר תאונת דרכים

חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מתייחס לנזקי גוף בלבד, ואינו עוסק בפיצוי בגין נזקי רכוש. נזקים אלו יכוסו באמצעות פוליסת ביטוח רכב משלימה ככל וקיימת, וקשורים בשאלת האחריות לתאונה.

גובה הפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו בשל תאונת הדרכים נקבע בכפוף לתבחינים ולתחשיבים המתייחסים לסוג הנזק ולהיקף הפגיעה.

ככלל, החוק מתייחס למספר ראשי נזק מוכרים לעניין זה:

  • הוצאות רפואיות– עזרה ראשונה ופינוי ממקום האירוע, עלויות טיפול רפואי, עלויות שיקום, אביזרי תמיכה ושיקום.
  • אובדן הכנסה– כנגזרת לכמות ימי מחלה ומנוחה, מגבלה תפקודית זמנית או קבועה, נכות.
  • כאב וסבל– ראש נזק זה מחושב בהתאם לימי האשפוז בבית החולים, נכותו וגילו של הנפגע.

 

האם ניתן לתבוע פיצוי בשל טראומה/נזק נפשי כתוצאה מהתאונה?

המחוקק בישראל מכיר בנזק נפשי כבסיס לפיצויי נזיקין עקב תאונת דרכים, אולם מעמיק את חובת ההוכחה על הנפגע, ודורש אסמכתאות לפגיעה ולקשר בינה לבין האירוע, באמצעות תיעוד רפואי ורצף טיפולי, דוגמת: התפרצות הפרעת דחק (פוסט טראומה), הופעת תסמיני חרדה וכדומה. נוסף לזאת, תביעת פיצוי המבוססת על נזק נפשי תעסוק גם בהשפעת הפגיעה על אורח חייו של הנפגע.

נפגעי תאונת דרכים: התנהלות לאחר התאונה

עורך דין תאונות דרכים אסף שפרינגר מציג סדר פעולות והתנהלות נכונה שתסייע בהליך התביעה ובהשגת פיצוי מקסימלי:

  • טיפול רפואי –  פניה למוקד רפואי לצורך קבלת מענה ראשוני ותיעוד פגיעות הגוף בעקבות האירוע, וכמובן קבלת טיפול ככל הנדרש. מומלץ להתפנות לצורך קבלת הטיפול מיד לאחר התאונה, גם כאשר לא ניכרת פגיעה חיצונית, שכן זו עלולה להופיע בהמשך. ניתן להגיע לצורך קבלת טיפול בעקבות תאונה עד 48 שעות ממועד התאונה ללא צורך באסמכתא על מעורבות בתאונה.
  • דיווח לחברת הביטוח – יש לפנות ולדווח לחברת הביטוח על התאונה בזמן סביר- סמוך ככל הניתן למועד התאונה. ניתן לדווח בהתקשרות טלפונית, בשליחת הודעת ווטצאפ/SMS לסוכן הביטוח, או בכל פלטפורמה אחרת.
  • דיווח במשטרה – דיווח בתחנת המשטרה האזורית וקבלת אישור משטרה לתאונה. בתאונה עם נפגעים קיימת חובת דיווח תוך 24 שעות, על ידי הנפגע ככל וזה מצוי בתפקוד המאפשר זאת.
  • התייעצות עם עורך דין תאונות דרכים – לאחר ההתאוששות הראשונית, מומלץ לפנות ולהתייעץ עם עורך דין מומחה לענייני נזיקין, בדגש על נזקי גוף ותאונות דרכים, ובהתאם למאפייני הפגיעה לקבל ייעוץ והכוונה בנוגע לתיעוד, איסוף מסמכים, המשך טיפול ופנייה למומחים רפואיים, וכן לצרכי הערכת פוטנציאל התביעה.

האם כל נפגע תאונת דרכים זכאי לפיצוי כספי

כל אדם אשר היה מעורב בתאונת דרכים והתייצב לצורך קבלת טיפול רפואי, זכאי לתבוע פיצוי מחברת הביטוח.

כמה כסף ניתן לקבל כפיצוי לאחר תאונת דרכים

מעורבות בתאונת דרכים בעקבותיה פנה המבוטח לחדר מיון/מוקד רפואי, ללא פגיעה מהותית ו/או צורך בהמשך טיפול, עשויה לזכות אותו בפיצוי בסך כמה אלפי שקלים.

בגין פגיעה שתצריך המשך טיפול, אשפוז, ניתוח, שיקום, תותיר נכות או מגבלה, סכום התביעה עשוי להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים ואף יותר, בהתאם להיקף הנזק שנגרם למטופל.

כמה עולה ייצוג של עורך דין תאונות דרכים

שכר טרחת עורך דין בעבור ייצוג משפטי בתביעות תאונות דרכים נגזר באחוזים הקבועים בחוק מסכום הפיצוי שייקבע למבוטח, וישולם בסיום ההליך ולאחר קבלת הפיצוי בפועל.

פלטפורמה זו מאפשרת לכל נפגע לקבל סיוע משפטי ללא צורך בתשלום מראש וללא תלות במצבו הכלכלי, וכן לבחור עורך דין מקצועי ומנוסה, אשר ייצג אותו בצורה הטובה ביותר, תוך אינטרס משותף למיצוי הזכויות ולחתירה לפיצוי מקסימלי.

משרד עורכי הדין בוידק-שפרינגר מעניק שירותים משפטיים מקצועיים, תוצרים משפטיים מוקפדים ואיכותיים ומעטפת שירות אישי ומסור, ליווי וייצוג על ידי עורך דין תאונות דרכים מנוסה בתיקי נזיקין ומיומן במיצוי זכויות והפקת פיצוי מירבי לנפגעי תאונות דרכים

 

שאלות ותשובות בנושא תאונות דרכים

נפגעתי בתאונת דרכים את מי עלי לתבוע?
+

במידה ונפגעת בתאונת דרכים, התביעה לפיצוים היא מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חוק הפלת"ד). התביעה לפיצויים הינה כלפי חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו נסעת (או שפגע בך במידה ונפגעת כהולך רגל) בביטוח חובה.

נפגעתי בתאונת דרכים שנגרמה באשמתי – האם מגיע לי פיצוי?
+

בחוק הפלת"ד נקבע כי כל נפגע זכאי לפיצוי ללא קשר לשאלת אשמתו לקרות התאונה.

נפגעתי בתאונת דרכים – מה עלי לעשות?
+

במידה ונפגעת בתאונת דרכים ונגרמו לך נזקי גוף (אפילו קלים ביותר) רצוי לפנות באופן מידי לביה"ח או למוקד קופת החולים בה אתה חבר או לרופא המשפחה המטפל בך.

נפגעתי בתאונת דרכים, לאחר השחרור מבית החולים מה עלי לעשות?
+

לאחר השחרור מבית החולים ובכל תקופת השיקום, יש לאסוף את כל החומר הרפואי ולמעשה "לבנות את התיק" בצורה מסודרת. יש לאסוף גם את כל הקבלות בגין ההוצאות לרכישת תרופות, משחות, הוצאות נסיעה לקבלת טיפול רפואי, מרשמים וכיוצ"ב. לצורך הגשת תביעה לפיצויים כנגד חברת הביטוח, יש לקבל אישור משטרה על אירוע התאונה. איסוף וריכוז של כלל המסמכים, יקל בהמשך על הגשת התביעה לפיצויים.

נפגעתי בתאונת "פגע וברח" - את מי עלי לתבוע?
+

במסגרת חוק הפלת"ד, ניתן מענה גם לנפגעים שלכאורה אין להם את מי לתבוע לדוגמת נפגעי תאונות "פגע וברח", או במקרים ולנהג הפוגע לא היה רישיון נהיגה או לרכב לא היה ביטוח. במקרים כאלו ניתן לתבוע את "קרנית" שהוא גוף מטעם המדינה שמפצה את הנפגעים על פי אותם הכללים של חוק הפיצויים.

נפגעתי כנוסע ברכב בתאונת דרכים בין 2 רכבים, את מי עלי לתבוע?
+

עפ"י הקבוע בחוק, נפגע בתאונת דרכים בה מעורבים מס' כלי רכב, יתבע את ביטוח החובה ברכב בו נסע גם אם לא שימש כנהג בפועל.

תשלום תכוף מהו?
+

במידה ונפגעת בתאונת דרכים באורח קשה ועקב מצבך אינך יכול להמשיך לעבוד ולכלכל את עצמך ומשפחתך – הנך זכאי לדרוש מחברת הביטוח כי תקדים לך פיצוי מסוים כבר בשלב זה וללא המתנה עד תום בירור התביעה בבית המשפט. פיצוי זה נקרא "תשלום תכוף".

נפגעתי בתאונת דרכים – מה שכר הטרחה שעלי לשלם לעורך הדין?
+

עפ"י חוק הפלת"ד – שכר טרחת עורך הדין ישולם רק באחוזים מתוך סכום הפיצוי ורק במידה ויתקבל פיצוי.

נפגעתי בתאונת דרכים האם לנהל את התביעה לבד או לפנות לעורך דין?
+

התשובה לכך הינה חד משמעית – כן. במידה ונפגעת בתאונת דרכים, פנית לקבלת טיפול רפואי, אספת וריכזת את כל החומר הרלוונטי, פנית למשטרה והוצאת טופס הודעה על התאונה, לכאורה, עד כאן, עשית הכל נכון  ובכוונתך לתבוע את חברת הביטוח הרלוונטית – אל תטפל בתביעה בעצמך! פנה אך ורק לעורך דין המתמחה ובעל ניסיון בנזקי גוף שידאג כי תזכה לפיצוי המקסימלי שישקף את הנזק שנגרם לך.

צרו איתנו קשר
טלפון
03-6881552
פקס
03-6881553
כתובת
מרכז העסקים רמת סיב- הערבה 1, גבעת שמואל
Waze
עם Waze