אופניים חשמליים, הפכו כבר מזמן לחלק נפוץ ומוכר מהנוף התחבורתי הישראלי. עד כה, בתי משפט השלום שדנו בתביעות נזקי גוף שנגעו לתאונות דרכים בהם היו מעורבים רוכבי אופניים חשמליים, הגיעו להכרעות סותרות באשר למעמדם של אופניים לפי חוק הפיצויים למפגעי תאונות דרכים, והגדרתם ככלי "רכב מנועי".
עוד בשנת 2014 בדיון בוועדת החוקה, חוק ומשפט בכנסת, הובאה הצעת חוק שתסדיר את מעמדם המשפטי של האופניים החשמליים, אולם, הצעה זו לא התקדמה ועוגנה בחקיקה כנדרש.
לאחרונה, כב' השופט כמאל סעב, מבית המשפט המחוזי בחיפה, פסק בסוגיה זו, וקבע בפסק דין תקדימי כי אופניים חשמליים הינם כלי רכב מנועי, ולכן יש חובה לבטחם והנוהג בהם בביטוח חובה. על אף האמור בפסק הדין, נכון להיום, חברות הביטוח אינן מוכנות לבטח את הרוכבים באופניים חשמליים והמחוקק הישראלי כאמור נמנע מלהסדיר נושא חשוב זה בחקיקה.
משמעות פסק הדין התקדימי היא שרוכבי אופניים חשמליים אינם זכאים לפיצוי בהעדר פוליסת ביטוח חובה, זאת למרות העובדה שלא ניתן לבטח את האופניים בביטוח חובה, ועליהם לפנות את תביעתם לקרן לפיצויי נפגעי תאונות דרכים "קרנית", המדינה ומשרד התחבורה.
למרות האמור בפסק הדין, לא מדובר בפסיקה המהווה סוף פסוק או הלכה מחייבת וסביר להניח כי התיק יגיע בסופו של דבר, לפתחו של בית המשפט העליון שיכריע בסוגיה.